Konkurranse på Facebook - et eksempel

Skrevet av Tor Arne Thune søn, 15/12/2013 - 20:00

Det er nok en kjent sak i markedsføringsmiljøet at konkurranser er en av de mest populære former for kampanjer blant forbrukere. Disse skaper ofte en aktivitet som både promoterer merkevaren og produktet som kan vinnes og, hvis den er riktig implementert, kan få virale proporsjoner. De mest vellykkede kampanjer er de som overrasker og overvelder med sitt innhold, men humor kan også være en instigator for stor aktivitet blant publikum.

Stikkord:

Google Analytics som måleverktøy

Skrevet av Tor Arne Thune ons, 13/11/2013 - 15:19
Google Analytics Logo

Google Analytics er nok det mest brukte måle- og analyseverktøyet for nettsteder som finnes i dag. Her har jeg vært vågal og ikke sagt "et av de mest..." fordi dette verktøyet ofte kommer opp i samtaler, innlegg og diskusjoner på nett og en hører ikke så ofte om andre generelle analyseverktøy for nettsteder. Verktøyet har sitt opphav i Urchin som Google kjøpte opp i 2005. Det finnes nok ikke mange webutviklere og "kilde-kikkere" som ikke har kommet borti JS-filene til først Urchin, og i de senere årene ga.js.

Stikkord:

RSS

Skrevet av Tor Arne Thune man, 28/10/2013 - 17:52

RSS (Really Simple Syndication eller Rich Site Summary) er en teknologi som gjør det mulig å følge med på oppdateringer til utvalgte nettsted som tilgjengeliggjør en RSS-strøm (en XML-fil med selve innholdet og metainformasjon om dette). Å holde seg oppdatert kan ofte være tidkrevende. Derfor kan RSS hjelpe ved å sentralisere innsamlingen av oppdateringer og spare inn tiden det tar å besøke hvert nettsted en følger med. En vil ofte ikke ha behov for alt det andre de individuelle nettstedene tilbyr (garnityren) rundt artiklene.

Kommentering på Twitter

Skrevet av Tor Arne Thune man, 28/10/2013 - 17:44

Kommentering på andres innlegg på Twitter kan være en god måte å fange oppmerksomheten til personen og få raske svar fra forfatteren. Dette kan også bidra til utviding av ditt nettverk ved at forfatteren kanskje følger deg tilbake. På denne måten kan dine innlegg bli mer synlige hvis andre personer legger merke til deg i vedkommendes følgerliste eller ved at personen retweeter dine innlegg.

Stikkord:

Virksomheters relasjonsbygging på Facebook

Skrevet av Tor Arne Thune tir, 15/10/2013 - 14:38

Så og si alle virksomheter prøver å bygge relasjoner med sine kunder og målgrupper. For å få til dette må kommunikasjon mellom virksomheten og omverden støtte opp om den typen relasjon virksomheten vil bygge seg opp. Vil virksomheten gjøre kundeservice til inngangsporten for kommunikasjon med kunden? Skal avdelingen med ansvar for markedsføring bevisst gå ut til målgruppene for å bygge seg nye relasjoner? Kanskje vil selve sjefen markedsføre seg selv og med det virksomheten ved å fortelle om seg selv og sine interesseområder i ulike media.

Stikkord:

Nettverksbygging på Twitter

Skrevet av Tor Arne Thune søn, 13/10/2013 - 15:32
Twitter networking illustration

Twitter kan brukes til så mangt i den sosiale sfæren av dagliglivet, både for bedrifter og enkeltpersoner. En kan holde kontakten med gamle venner fra fordums tid, bygge relasjoner med kolleger, markedsføre produkter og prosjekter, vise hva en virksomhet satser på, og listen fortsetter så langt sinnet orker. Alle disse mulighetene deler en rød tråd; nettverksbygging. Her bygges relasjoner mellom venner, kolleger, kunder, bedrifter og samarbeidspartnere.

Stikkord:

Eksempel på strategi og retningslinjer for sosiale medier

Skrevet av Tor Arne Thune lør, 28/09/2013 - 19:07

Uten en strategi for sosiale medier kan det ofte gå galt, nettopp fordi det kan gi et uønsket bilde av virksomheten, et bilde som er offentlig tilgjengelig for alle. I den anledning har jeg laget en presentasjon som kan brukes som et grunnlag for en bedrifts strategi og medfølgende retningslinjer for sosiale medier. Innholdet er inspirert av diverse artikler og reelle presentasjoner om strategier for sosiale medier funnet på SlideShare, som også denne presentasjonen er delt med.

Stikkord:

Sosiale medier for bedrifter - strategi?

Skrevet av Tor Arne Thune søn, 22/09/2013 - 17:42

For bedrifter og andre virksomheter kan deltagelse i sosiale medier gi store muligheter til å nå ut til sine målgrupper. Positive bemerkninger til produkter og bedriften generelt er gull verdt når det kommer fra en uavhengig part, men det er ikke alltid snakk om bemerkninger som setter bedriften i et godt lys. Hva gjør en da med misfornøyde kunder som velger å dele sine erfaringer med bedriften i sosiale medier, gjerne på bedriftens egne profiler og blogger? Det er her en ser nødvendigheten av å utforme en strategi for bedriftens aktivitet i sosiale medier.

Stikkord:

Sider

Abonner på Forsidestrøm